Ökad efterfrågan inom fotografyrket i Göteborg

Till er alla som funderar på att utbilda er kan vi rekommendera att snegla över yrke som fotograf. Vill man inte vara anställd så kan man såklart frilansa men då måste du hitta dina egna kunder som kan vara en stor utmaning. GP anställer i alla fall fyra fotografer till sin enhet i Göteborg vilket är väldigt bra speciellt när vi är på väg mot lågkonjunktur. Även om ingen prata om det så behöver man inte vara orolig eftersom alla kommer att behöva en fotograf när de ska gifta sig, väntar barn eller företag som behöver snygga bilder på sina produkter – branschen är enorm!

Det finns även flera fotografservice där man kan hitta och jämföra fotografer exp. eniro m.fl. Genom att undersöka vad andra erbjuder kan du vara mer unik inom branschen men innan du påbörja din resa är det viktigt att ha en utbildning. Det finns en fotografutbildning på 1 år som du kan läsa mer om vid intresse.

kamera för fotografering

Hobbyfotografer finns det gott och därför är utbildning A och O, utan utbildning kommer du aldrig i kontakt med stora kunder eller internationella arbetsgivare.

För att lyckas som fotograf måste du vara kreativ, driven, ha passion för formgivning och ha tålamod. Utan en bra systemkamera kommer bilderna aldrig bli tillräckligt bra.